Louise Prins
De Uithoornse freelance fotografe Louise Prins, is al meer dan 20 jaar professioneel actief als freelance fotografe met als specialisme landschapsfotografie.
Louise zoekt in haar werk naar ‘verborgen emoties’ en het tonen van kleine momenten in het leven die we vaak zo maar voorbij laten gaan. Ze gelooft in de kracht en zeggenschap van beeld.  Haar doel is  is de oorspronkelijke verstilling van het landschap terug te vinden, zonder mensen, zonder haast, rust in beeld.  Behalve haar camera zijn de zon, mist, regen, sneeuw en vroeg opstaan de attributen om de stad, het dorp en het land te vereeuwigen. De camera altijd startklaar omdat zelfs een stilstaande compositie in een miniem moment weer voor altijd verdwenen kon zijn.
Je kunt haar het beste omschrijven als een kunstzinnige fotografe met een groot historische besef. Bijzondere foto’s maakt ze, art impressions van landschappen”” zo schreef ooit een journalist over haar....... maar Louise staat het liefste achter de camera om haar beelden te laten spreken. In 2009 is haar fotoboek “Uithoorn, ongekend, poezie in beeld” gepresenteerd aan de toenmalige burgemeester van Uithoorn, mevrouw B. Groen. Het boek is in opdracht van de gemeente Uithoorn gemaakt en wordt nog steeds gebruikt als relatiegeschenk van de gemeente. “Het resultaat overtreft in ruime mate onze verwachting. Niet voor niets heeft de gemeente hier- in geïnvesteerd. We zijn er erg blij mee”, aldus de burgemeester in haar toespraak. Tegenwoordig werkt Louise aan een fotoboek ven de rivier De Amstel Naast de landschapsfotografie maakt Louise sinds 2004 i.o.v  de uitgeverij Deboektant historische fotoboeken van de regio. Hierbij worden historische foto’s opnieuw gefotografeerd. Momenteeel fotografeert ze haar 9e historische fotoboek , uit de serie “veranderingen in de 20e eeuw” gemaakt van dorpen uit de regio Amsterdam (zie pagina fotoboeken). Louise Is verbonden als docente fotografie bij stichting de Werkschuit uit Aalsmeer. Naast de fotografie schildert Louise olieverfportretten in opdracht (zie www.louiseprins.nl)  en speelt accordeon/ geeft leiding aan diverse  Nederlandstaloge koren/meezingkoren.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
201
201
Louise Prins I de fotograaf I portfolio I fotoboeken I ansichtkaarten I de portretschilder I exposities I schilderijen I werkwijze I contact